Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
27. októbra 2023, 12:06
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Z egyptského letoviska evakuujú slovenských dovolenkárov. Dopadla tam raketa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V egyptskom letovisku Taba dnes ráno dopadla raketa a zranila najmenej piatich ľudí.

V egyptskom letovisku Taba dnes ráno dopadla raketa, ktorá zranila najmenej piatich ľudí. Z miesta evakuujú slovenských dovolenkárov, informujú Aktuality.sk. 

Letovisko Taba sa nachádza priamo oproti izraelskému mestu Ejlat, vzdialeného iba 350 kilometrov od Gazy. Na mieste sa nachádzajú aj desiatky slovenských dovolenkárov, ktorí do krajiny vycestovali cez české cestovné kancelárie. 

Šéf Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Roman Berkes potvrdil, že všetci turisti sú v poriadku a vrátia sa späť domov. Priletia na letiská do Brna a Prahy. 

Slováci mali cestovať cez cestovku Čedok. ČT24 priniesla informáciu o tom, že cestovná kancelária už evakuuje 500 českých turistov. „Bezpečnosť našich klientov je prioritou, preto sme sa rozhodli predčasne ukončiť zájazdy v hoteloch okolo egyptskej Taby a počas dnešného dňa vyslať charterové lety, aby sa späť do Českej republiky vrátilo všetkých päťsto českých turistov, ktorých v oblasti máme. Aktuálne organizujeme odlety a koordináciu zaisťujú delegáti aj naši partneri na mieste,“ uviedla hovorkyňa Čedoku Kateřina Pavlíková.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Raketa, ktorá na územie dopadla, poškodila bytový dom. Podľa dostupných informácií medzi zranenými nie sú turisti. Podľa panarabskej televízie al-Arabíja zásah dostalo zdravotné stredisko v Tabe ležiacej neďaleko izraelských hraníc.

Egypt zohráva v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas kľúčovú úlohu okrem iného aj pre to, že jeho hraničný priechod Rafah s Pásmom Gazy je jediným vstupným bodom na toto palestínske územie, ktorý Izrael nekontroluje a cez ktorý je možné prepravovať humanitárnu pomoc.

Aktuálne NOVÉ.
Aktuálne NOVÉ. Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia