Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. novembra 2023 o 20:45
Čas čítania 0:57

Slováci nemajú záujem o túto pracovnú pozíciu. Analýza priniesla prekvapivé výsledky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výsledky vyplývajú z analýzy dát pracovného portálu Profesia.

Najmenej atraktívnym povolaním pre uchádzačov o prácu na Slovensku je lekárske povolanie. Nemocnice či iné zariadenia zverejnili na pozíciu lekára v tomto roku už 2 199 ponúk. V priemere však na jednu ponuku zareagujú len dvaja uchádzači. 

Vysoký záujem nejavili uchádzači ani o povolanie konštruktéra integrovaných obvodov, lodníka či pozíciu riaditeľa školy. V priemere na jednu takúto ponuku zareagovali tiež len dvaja uchádzači. Medzi päticu najmenej atraktívnych povolaní na pracovnom portáli patrí zubný lekár či farmaceut, na tieto ponuky zareagovali v priemere traja uchádzači.

Naopak, najlákavejším povolaním pre uchádzačov o povolanie je práca au-pair, teda opatrovanie detí. „Na jeden inzerát príde firmám v priemere až 84 reakcií, no oveľa častejšie ako na ponuky na Slovensku reagujú na inzeráty ponúkajúce prácu aupairky v zahraničí,“ priblížila Melcerová.

Druhým najatraktívnejším povolaním na portáli je profesia zberač, na jednu ponuku zareagovalo v priemere 71 uchádzačov. Záujem bol v tomto roku aj o pozíciu oblastného manažéra, copywritera či predajcu leteniek a zájazdov. V prvej desiatke atraktívnych povolaní pracovného portálu sú aj pozície asistent výživy, marketingový riaditeľ, pracovný psychológ, pozícia vizualistu či práca redaktora.

Slováci najčastejšie hľadali pozíciu predavača a operátora výbory

Zamestnávatelia najčastejšie na pracovnom portáli hľadajú ľudí na pozíciu predavača. Za tento rok zverejnili 22 658 ponúk na túto pozíciu, na jednu ponuku zareagovalo v priemere 28 ľudí. Vysoký záujem zo strany zamestnávateľov, až 21 325 ponúk, je aj o ľudí na pozíciu operátor výroby či 20 795 ponúk na pozíciu administratívneho pracovníka.

lekárka, fonendoskop
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS.COM
Domov
Zdieľať
Diskusia