Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. novembra 2023 o 16:52
Čas čítania 0:57

Manuál: Na toto nikdy nezabudni, keď voláš na políciu z vlaku. Zabezpečíš si tým čo najrýchlejšiu pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát reaguje na krvavý incident z východu Slovenska.

Polícia naďalej posilňuje hliadky vo vlakoch a na vlakových staniciach s cieľom dohliadať na bezpečnosť cestujúcich. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na Facebooku.


„Policajti železničnej, ako aj poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave aj naďalej realizujú zvýšený výkon služby vo vlakoch a na vlakových staniciach,“ priblížili.


Ak sú občania svedkami protiprávneho konania vo vlaku, mali by kontaktovať políciu na čísle 158 a bezodkladne to oznámiť, pripomínajú policajti. Zdôraznili, že dôležité je najmä konkretizovať vlak a smer jeho trasy z dôvodu, aby bola na stanicu vyslaná hliadka nachádzajúca sa najbližšie.

Aktivita polície súvisí s nedávnym útokom, pri ktorom páchateľ napadol vo vlaku mladé dievča. K situácii sa vyjadril aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. „Chcem ubezpečiť občanov, že aj spolu s dočasne povereným policajným prezidentom riešime situáciu tak, aby sa do budúcna ľudia nemuseli báť cestovať vlakom,“ deklaroval šéf rezortu.

Nečakaný útok vo vlaku

22-ročná Ľudmila sedela v kupé osamote. V priebehu jazdy vlakom k nej podišiel 29-ročný útočník a slušne sa spýtal, či si môže prisadnúť. Na mieste celý čas sedeli iba vo dvojici a vôbec sa nerozprávali, informoval otec obete Marián.

Podľa jeho slov si Ľudmila niečo čítala na telefóne a s mužom sa nedostala do žiadneho kontaktu. Bez akejkoľvek interakcie však Matej údajne vytiahol kuchynský nôž a študentku 5-krát bodol, pričom jej takmer zasiahol krčnú tepnu. Hluk z kupé privolal ostatných cestujúcich, ktorým sa útočníka podarilo spacifikovať. Mužovi v prípade odsúdenia hrozí až 20-ročný trest.

3. novembra 2023 o 15:22 Čas čítania 0:54 AKTUÁLNE: Otec dobodanej študentky z vlaku prehovoril. Útočníkovi nepraje nič zlé AKTUÁLNE: Otec dobodanej študentky z vlaku prehovoril. Útočníkovi nepraje nič zlé
Domov
Zdieľať
Diskusia