Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. novembra 2023 o 17:30
Čas čítania 0:42

MAPA VÝSKYTU: Hubám sa po daždi výdatne darí. V týchto lokalitách nazbieraš posledné úlovky v tomto roku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Portál nahuby.sk pravidelne zverejňuje aktuálne informácie o výskyte húb na našom území.

Vášniví hubári pravidelne zdieľajú svoje úlovky na interaktívnej mape nahuby.sk, kde okrem aktuálnej situácie v slovenských lesoch informujú aj o lokalitách, kde sa hubám darí. Minulotýždňové daždivé počasie bolo podľa portálu prospešné a nejeden používateľ sa pochválil plným košíkom húb.

Stránka taktiež poskytuje informácie o rastúcich druhoch húb a ich stručnej identifikácii.

Aktuálne sa najviac darí hubárom v oblasti západného a severného Slovenska. „Včera som po výdatnom daždi poobede vybehol z Piešťan. Ja som našiel 100 ks sucháčov a pár masliakov. Boli malé a stredné. Veľký ani jeden. 100 % spokojnosť. Ešte to bude zaujímavé. Bedle rástli v desiatkach, ale nebrali sme,“ informuje používateľ o situácii v oblasti Malacky. 

„Som ešte nezažil, aby rástli hríby takto v novembri ako tento rok. U nás rastú už skoro mesiac a vôbec nepoľavujú... Minimum suchohríbov, ale hríbom sa chce vskutku sviatočne,“ opísal aktuálnu situáciu hubár v oblasti Čadce. Používatelia informujú, že hubárov je v tomto období viac ako kedysi. 

Druhy húb, ktoré v lesoch rastú najviac:

  • hríb dubový
  • bedľa vysoká
  • kuriatko jedlé
  • kozák osikový
  • suchohríb hnedý
  • hríb kráľovský
  • hríb smrekový

naruby.sk
Zdroj: nahuby.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia