Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
9. novembra 2023 o 8:21
Čas čítania 0:28

V lekárni na Slovensku si už nekúpiš tento liek. Náhradu zatiaľ nepoznáme

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Integrillin sa využíva na prevenciu skorého infarktu.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) na webe informuje, že spoločnosť GSK skončila s výrobou lieku Integrillin. Dôvodom ukončenia výroby je problém s dodávkami eptifibatidu, ktorý je kľúčovou zložkou. Na trhu sa tak po novom neobjaví injekčný ani infúzny roztok. Liek sa využíva na prevenciu skorého infarktu.

„Vzhľadom na problémy s dodávkami eptifibatidu, liečiva v Integriline, spoločnosť GSK nebude môcť vyrábať žiadne ďalšie šarže Integrilinu najmenej 18 mesiacov. Preto sa spoločnosť GSK rozhodla s okamžitou platnosťou ukončiť výrobu všetkých foriem Integrilinu, pričom urýchľuje strategické ukončenie produktu plánované na koniec roka 2024,“ uvádza ŠÚKL vo vyhláške. 

Zdravotnícky pracovníci tak nebudú môcť začínať liečbu u nových pacientov, ak nebude dostupné dostatočné množstvo na dokončenie liečby. Liek sa sťahuje z celého trhu Európskej únie. 

Integrilin
Zdroj: Schneider lekáreň
Domov
Zdieľať
Diskusia