Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. novembra 2023 o 13:30
Čas čítania 0:23

FOTO: V slovenských obchodoch našli kontaminovanú potravinu, limity prekročila až 5-násobne. Ak ju máš doma, zbav sa jej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori po odobratí vzorky zistili, že potravina je nevyhovujúca.

Z pultov slovenských obchodov úrady sťahujú nevyhovujúcu potravinu. Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky informovala na svojom webe, že výrobok Kakao Vido neprešiel kontrolou kvality.

„Vo vyšetrovanej vzorke bolo zistené prekročené množstvo benzo(a)pyrénu 27,8 µg/kg (limit 5 µg/kg) a PAU 151,2 µg/kg (limit 30 µg/kg). Inšpektori nariadili nevyhovujúci výrobok stiahnuť z trhu,“ informuje Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Kakao Vido 100 g odtučnené je od dodávateľa Tarcha World Kft s dátumom trvanlivosti do 25. septembra 2025. Maďarský produkt môže byť kontaminovaný a nie je vhodný na konzumáciu. Inšpektori sa preto rozhodli stiahnuť ho z trhu.

ŠVPSŠVPS
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia