Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
14. novembra 2023, 15:40
Čas čítania 0:40

Na slovenskom sídlisku niekto úmyselne otrávil psy. Vymysleli zákerný spôsob

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nejde o prvý prípad v Žiline. V minulosti sa miestni stretli s klincami ukrytými v saláme.

Na žilinskom sídlisku Hliny neznámy páchateľ rozmiestňuje otravu pre psy. Ako informuje portál Žilinak.sk, nejde o prvý prípad. S podobnou hrozbou sa miestni stretli už v minulosti. Nebezpečnú návnadu tentoraz majitelia zvierat opakovane spozorovali na Ulici Tomáša Ružičku.

Otrava je nenápadne skrytá v párkoch, ktoré lákajú domácich miláčikov. „Konkrétne ružové a červené pelety sú napichané v párkoch a tak sú porozhadzované po zemi. Každému psíkovi párky voňajú a má ich rád, preto je to veľmi nebezpečné,“ upozorňuje obyvateľka sídliska Lenka.

Čitateľka zároveň varuje všetkých majiteľov zvierat. „V priebehu posledných dvoch dní som už takto svojmu psíkovi vyťahovala päť kusov takto otrávených párkov. Ja teda na svojho psa počas prechádzok pozor dávam, ale každému sa môže stať, že mu zazvoní telefón alebo sa zarozpráva a pozornosť stratí,“ poznamenala. 

Zdravie a život zvierat v Žiline v minulosti ohrozovali aj klince napichané do salám alebo párkov. Majitelia zvierat by mali byť ostražití. Návnadu si v tráve nemusia všimnúť a prvé príznaky sa na zvieratách môžu začať prejavovať až po niekoľkých hodinách.

sídlisko Hliny, Žilina
Zdroj: Hliny (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia