Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
19. novembra 2023, 12:04
Čas čítania 0:51

VIDEO: Nórsky lyžiar im chcel jednu natiahnuť. Aktivisti rozsypali piesok a farbu v cieli Svetového pohára alpského lyžovania

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aktivistov okamžite spacifikovali ochrankári a vyviedli ich z areálu.

Úvod novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom Gurgli prerušili klimatickí aktivisti. Vnikli do cieľového priestoru, pošpinili ho farbou a zasypali pieskom. Incident zachytáva video na portáli Eurosportu. 

Aktivistov okamžite spacifikovali ochrankári a vyviedli ich z areálu. Do situácie sa zaplietol aj nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen. Nahnevaný športovec sa chce dostať k aktivistom. Svojimi gestami a mimikou dával jasne najavo to, čo si o ich konaní myslí. Upokojovať ho museli organizátori. Po nepríjemnom incidente si slalomári na svoju druhú jazdu museli približne desať minút počkať.

„Dnešný incident vyvolá množstvo reakcií. Rozhodol som sa konať, lebo som cítil nespravodlivosť. Nepopierateľne, klimatické zmeny sú veľký problém. Nechcem ho zľahčovať. Avšak narušenie športovej udalosti nikdy nebude riešením. Pre mnohých pretekárov sú tieto preteky všetkým. Minimálne štyrom ich pokazili. A to nie je fér,“ napísal Kristoffersen na sociálnej sieti X (predtým známej ako Twitter).

Domov
Zdieľať
Diskusia