Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. novembra 2023, 18:06
Čas čítania 0:34

Populárny operátor definitívne končí s 3G sieťou. Na celom území Slovenska ju plánuje vypnúť už onedlho

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Telekom informuje, že výmena novej SIM karty je bezplatná vrátane jej doručenia.

Mobilný operátor Telekom plánuje do Vianoc vypnúť 3G sieť na celom Slovensku. Chce tak uvoľniť miesto pre 4G a 5G sieť, ktoré sú výkonnejšie a modernejšie. Spoločnosť postupné vypínanie konzultuje so zákazníkmi osobitne formou SMS správy či e-mailom. 

„Vypnutie 3G siete sa dotkne zákazníkov, ktorí používajú najmä staršie technológie bez podpory 4G a 5G siete. Sú to SIM karty, mobilné telefóny a prístroje, ktoré majú 8 a viac rokov. Pokiaľ takéto zariadenia využívate, po vypnutí 3G siete ich budete môcť používať aj naďalej, ale už len v rámci 2G siete. V nej síce môžete telefonovať a posielať správy, ale budete mať veľmi pomalé dáta,“ informuje spoločnosť na webe. 

Telekom uvádza, že SIM kartu si môžu zákazníci vymeniť v akejkoľvek predajni alebo si novú kartu môžu dať zaslať na adresu či na odberné miesta spoločnosti Packeta. Výmena SIM karty je bezplatná vrátane doručenia SIM karty.

Mapa plánovaného vypínania 3G siete.
Mapa plánovaného vypínania 3G siete. Zdroj: Telekom
Domov
Zdieľať
Diskusia