Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
21. novembra 2023, 10:16
Čas čítania 0:46

ZOZNAM: Toto sú traja najhľadanejší Slováci. Europol pátra po mafiánovi z Košíc aj žene, ktorá chcela zabiť svojho manžela

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na zozname najhľadanejších osôb Európy sú momentálne traja Slováci.

Na pravidelne zverejňovanom zozname Europolu je 50 ľudí, ktorí sa dopustili závažných trestných činov, ako je obchodovanie s ľuďmi, vraždy, ozbrojené lúpeže alebo predaj drog. Do zoznamu sa dostali aj traja Slováci. 

Bývalý mafiánsky šéf z východu Slovenska Robert Okoličány je na zozname pre účasť v zločineckej organizácii. Špecializovaný trestný súd v Pezinku Okoličányho odsúdil na doživotie za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a teroristickej skupiny. 

17. júna 2022, 9:30 Čas čítania 6:47 Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista

Ďalším hľadaným mužom je Martin Šmatlák. Toho vyšetrujú pre nezákonné obchodovanie s omamnými a psychotropnými látkami. „Šmatlák Martin ako člen organizovanej skupiny s presne definovanou deľbou práce v období od januára 2019 do 17. júla 2020 v obci Priechod
vyrábal psychotropnú látku metamfetamín, ktorú predávali ďalším odberateľom ako díleri a konečným spotrebiteľom.“

Hľadanou je aj jedna Slovenka

Jednou z troch hľadaných osôb je aj Slovenka Eva Zámečníková, ktorú do zoznamu zaradili za pokus o vraždu. Páchateľka si objednala vraždu svojho manžela a chcela za ňu zaplatiť 50-tisíc eur. Vykonávateľ vraždy sa však obrátil na políciu. 

„Manžela plánovala po dvoch rokoch vyhlásiť za nezvestného a získať tak zvyšok ich domu. Dôvodom, prečo sa chcela manžela zbaviť, je podľa korunného svedka aj to, že nechcela ‚živiť manžela‘,“ píšu v databáze hľadaných. 

EuropolEuropolEuropol
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia