Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
22. novembra 2023, 20:05
Čas čítania 0:34

Cestných pirátov na Slovensku čaká nová pasca. Prvý úsek D1 budú merať špeciálne radary

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rámci prestavby diaľnice D1 budú pribúdať dopravné obmedzenia a nové opatrenia, ktoré môžu vodiči očakávať už na jar roku 2024.

Na diaľnici D1 pri Bratislave zavedú úsekové meranie, ktoré môže priniesť viac pokút za prekročenie rýchlosti. Meranie zavedú v súvislosti s rekonštrukciou a výstavbou niektorých trás. 

Ide o nové opatrenie, keď budú radary zaznamenávať čas prechodu áut od začiatočného bodu po koncový. Z času, za ktorý vozidlo prejde úsek, sa vypočíta jeho rýchlosť a následne sa porovná s maximálnou povolenou rýchlosťou, upozorňuje TopSpeed.sk

Ak pôjde auto rýchlejšie, ako je povolené, radary budú zaznamenávať aj fotografie evidenčného čísla vozidla, na základe ktorého príde vodičovi pokuta domov. Informácie uviedol v rozhovore pre Hospodárske noviny Grzegorz Domaradzki zo stavebnej firmy Budimex, ktorá má na starosti výstavbu diaľnic D1 a D4. 

V rámci prestavby diaľnice D1 buduje poľská firma Budimex aj križovatku s ďalšou diaľnicou D4. Má tak vzniknúť ucelený vonkajší obchvat z Bratislavy odkláňajúci kamióny z Prístavného mosta. Prvé dopravné obmedzenia môžu vodiči očakávať už na jar roku 2024.

Domov
Zdieľať
Diskusia