Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Eva Thonhauserová
22. novembra 2023, 20:30
Čas čítania 1:28

Deti môžu písať listy s prianím Ježiškovi, ktorý odpovie a pošle darček. Slovenská pošta dnes spustila Vianočný projekt

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská pošta organizuje Vianočný projekt už 25. raz a za ten čas doručili Ježiškovi viac ako dva milióny pozdravov od detí z celého sveta.

Deti majú aj tento rok možnosť napísať list s prianím pre Ježiška prostredníctvom Vianočnej pošty. Projekt v stredu spustila Slovenská pošta. K Vianociam vydala aj špeciálnu vianočnú poštovú známku Vianočná pošta 2023, ktorej námetom boli obrázky od detí. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.


Svoje vianočné priania môžu deti posielať na adresu Ježiško 999 99. List či pohľadnicu Ježiškovi možno poslať v papierovej forme alebo prostredníctvom internetovej aplikácie mojapohlanica.sk. Ježiško deťom na ich listy odpovie a má pre ne pripravený aj rozprávkový darček. Treba však na list či pohľadnicu uviesť spiatočnú adresu.

„Vianočná pošta sa stala pre deti nielen zo Slovenska, ale z celého sveta už pevnou súčasťou predvianočných zvykov a predznamenáva príchod najkrajších sviatkov v roku. Vďaka tomuto unikátnemu projektu môžu napísať deti Ježiškovi svoje tajné želania, čo podporuje ich kreativitu i fantáziu, a Slovenská pošta všetky pozdravy Ježiškovi doručí,“ uviedol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Vladislav Kupka.

Listy každoročne prichádzajú z celého sveta 

Vianočný projekt Slovenská pošta organizuje už 25. raz a za ten čas doručili Ježiškovi do Rajeckej Lesnej viac ako dva milióny pozdravov od detí z celého sveta. „V tomto roku prišlo takmer už 1 200 listov, z toho 815 bolo zo Slovenska. Zo zahraničných krajín dominovali Taiwan (takmer 280 listov), Čína, Hongkong, Nemecko a Japonsko,“ doplnil Kupka.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Napísať Ježiškovi svoje priania, odkazy či poslať obrázok môžu deti najneskôr do 15. decembra. Pohľadnica sa dá poslať aj elektronicky cez www.mojapohladnica.sk, aj tu však pre odpoveď od Ježiška treba uviesť spiatočnú adresu. „Súčasťou Vianočnej pošty je aj originálna rozprávka zverejnená priamo na stránke projektu, ktorá v sebe skrýva dôležité posolstvo a spríjemní deťom i dospelým predvianočné chvíle,“ uviedol Tomáš Kalivoda, člen Predstavenstva Union poisťovne, ktorá je partnerom projektu.

vianočný list
vianočný list Zdroj: Rawpixel

Špeciálna vianočná známka 


K Vianociam Slovenská pošta vydala aj špeciálnu vianočnú poštovú známku Vianočná pošta 2023. Výtvarné návrhy poštovej známky, obálky prvého dňa a pečiatky boli vybrané z obrázkov detí, ktoré sa zapojili do súťaže v rámci Vianočnej pošty. Súťaž organizuje Slovenská pošta aj tento rok, obrázky môžu deti posielať spoločne s listom Ježiškovi.
Vianočná poštová známka Vianočná pošta 2023 je označená špecifickým symbolom T2 50 g. Označenie zodpovedá cene zhodnej s výškou poštovej sadzby za list druhej triedy do hmotnosti 50 gramov vo vnútroštátnom styku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia