Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
23. novembra 2023, 13:55
Čas čítania 0:29

Česká vysoká škola úplne zruší písomné bakalárske práce, dôvod nikoho neprekvapí. Už oznámili, ako ich nahradia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zmena bakalárskej práce sa bude týkať študentov, ktorí na vysokú školu nastúpia v budúcom akademickom roku.

Podnikohospodárska fakulta Vysokej školy ekonomickej v Prahe zruší písomné bakalárske práce. Ako povedal dekan fakulty Jiří Hnilica v rozhovore pre portál forbes.cz, písomné bakalárske práce prestali byť užitočné, pretože sa dajú ľahko napísať pomocou umelej inteligencie.

Písomné bakalárske práce nahradí takzvaný bakalársky projekt. Pôjde napríklad o odbornú stáž, z ktorej bude študent musieť napísať podrobnú správu. Môže ísť napríklad o zahraničný študijný pobyt alebo stáž. Možnosťou bude aj účasť študenta na fakultnom výskumnom projekte. Študent sa môže zúčastniť aj na podnikateľskom projekte.

Dekan fakulty poznamenal, že praktická bakalárska skúška dáva oveľa menej priestoru na plagiátorstvo. „Zakazovať umelú inteligenciu nemá zmysel. Naším zámerom je, aby nebola zneužívaná,“ dodal dekan. 

Zmena bakalárskej práce sa bude týkať študentov, ktorí na vysokú školu nastúpia v budúcom akademickom roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia