Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2023 o 19:40
Čas čítania 0:42

SHMÚ varuje pred víchricou aj poľadovicou. V týchto okresoch platia aj výstrahy 2. stupňa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vietor na hrebeňoch hôr dosiahne priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, čo je klasifikované ako sila mohutnej víchrice.

Juhozápad i sever Slovenska v najbližších nočných a ranných hodinách zasiahne nárazový vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav v tejto súvislosti vydal výstrahu 1. stupňa. V prípade vetra na horách v oblasti Tatier bude platiť zvýšená výstraha 2. stupňa. Meteorológovia varujú aj pred poľadovicou v severných okresoch.


Výstraha pred silným nárazovým vetrom v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad začne platiť od 20.00 h, v okresoch Bratislava, Pezinok, Senec a Dunajská Streda od 21.00 h. Potrvá do 24. novembra rána. „Očakávame výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 45 až 50 kilometrov za hodinu a krátkodobo v nárazoch 65 až 85 kilometrov za hodinu,“ spresnili meteorológovia.

V oblasti Vysokých a Nízkych Tatier očakáva Slovenský hydrometeorologický ústav v rovnakom čase, teda od štvrtkového večera do piatkového rána, silný vietor na hrebeňoch hôr. „V polohách nad 1 500 metrov očakávame výskyt silného vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, teda silu mohutnej víchrice,“ dodávajú meteorológovia.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Varujú aj pred poľadovicou, ktorej riziko hrozí od štvrtkovej polnoci v Prešovskom a časti Košického kraja, od piatkového popoludnia aj v okresoch Žilinského kraja.

Meteorologické výstrahy od 20.00 h vo štvrtok 23. novembra.
Meteorologické výstrahy od 20.00 h vo štvrtok 23. novembra. Zdroj: SHMÚ
Meteorologické výstrahy počas piatka 24. novembra.
Meteorologické výstrahy počas piatka 24. novembra. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia