Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
25. novembra 2023 o 14:10
Čas čítania 0:47

Už žiadne pretočené kilometre na jazdených vozidlách. Ministerstvo zriadilo webstránku, ktorá zatočí s podvodníkmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo dopravy a výstavby SR zriadilo web, na ktorom je možné si históriu vozidla overiť.

Ojazdené auto je pre mnoho šoférov výhodnou kúpou. Je však potrebné overiť si jeho históriu, aby spotrebitelia nenaleteli podvodníkom. Ministerstvo dopravy a výstavby SR preto zriadilo webstránku, na ktorej je možné si históriu vozidla overiť.

Register prevádzkových záznamov vozidiel (RPZV) slúži na overovanie histórie vozidiel a chráni možných kupcov od podvodov s počítadlom prejdenej vzdialenosti, ktorú podvodníci zvyknú často nelegálne upravovať. Do RPZV zasiela údaje o vozidlách polícia, ministerstvo dopravy, autoservisy, poisťovne a mnoho ďalších inštitúcií. 

Získanie záznamov je jednoduché

Na overenie vozidla stačí do vyhľadávača na hlavnej stránke RPZV zadať evidenčné číslo vozidla. Stránka zobrazuje platnosť technickej a emisnej kontroly. Informácie o vozidlách sú dostupné prostredníctvom výpisov.

Spotrebiteľ si môže overiť platnosť ODO-Passu, ktorý zobrazuje históriu najazdených kilometrov zapísaných pri každej servisnej prehliadke. Dostupná je aj možnosť vygenerovať AUTO-Pass, ktorý poskytuje komplexné informácie o vozidle. Napríklad či nie je vozidlo exekučne blokované, kradnuté alebo či nie je v majetku lízingovej spoločnosti. Získanie výpisov je spoplatnené podľa cenníka RPZV.

RPZV
Zdroj: RPZV/Screenshot

Zákazníci autobazárov AAA AUTO majú službu dostupnú zadarmo

Ako informuje portál Topspeed.sk, zákazníci autobazárov AAA AUTO majú možnosť overiť si vozidlá v sortimente autobazáru AAA AUTO bezplatne. Od septembra 2023 túto službu využilo už vyše 6 000 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia