Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. novembra 2023, 10:51
Čas čítania 0:28

Slovenské pekárne sú v ohrození. Pred Vianocami môže nastať kríza, poznáme dôvody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia v pekárňach po celom Slovensku je napätá, v identickú chvíľu pôsobia totiž dva zásadné faktory ovplyvňujúce dostupnosť pracovníkov.

Súbeh mimoriadne zvýšenej práceneschopnosti zamestnancov z dôvodu chrípkovej epidémie a odchodov do predčasného dôchodku začali v novembri významne ovplyvňovať počty disponibilných zamestnancov v pekárňach po celom Slovensku.

Ak tento rok dorazí mimoriadne silná chrípková epidémia, môže to obmedziť produkciu aj vyrábaný sortiment v predvianočnom a novoročnom období, uviedol predseda Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Milan Lapšanský.


„Ak sa chrípková sezóna ešte viac zhorší, niektoré pekárne nebudú schopné zabezpečiť plánovanú produkciu a budú musieť redukovať počet pracovných zmien. Najmä predvianočný dopyt, ktorý patrí medzi najsilnejšie obdobia roku, tak nebude musieť byť vždy pokrytý dodávkami tovaru. V prípade zásadného ohrozenia chodu pekární sa budú vyrábať iba základné druhy produktov, predovšetkým chlieb. Náš sektor je totiž súčasťou kritickej infraštruktúry štátu,“ vysvetlil Lapšanský.

Ilustračné foto: výklad s pečivom.
Ilustračné foto: výklad s pečivom. Zdroj: Flickr – Will
Domov
Zdieľať
Diskusia