Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. novembra 2023, 6:46
Čas čítania 0:36

Veľká automobilka musí znížiť počet zamestnancov. Potrebuje ušetriť niekoľko miliárd eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecká automobilka Volkswagen potrebuje znížiť náklady a zvýšiť produktivitu, ak majú byť autá cenovo konkurencieschopné.

Úsporný program nemeckej automobilky Volkswagen v hodnote 10 miliárd eur bude zahrnovať aj znižovanie počtu pracovných miest. Uviedli to v pondelok manažéri firmy na stretnutí so zamestnancami s tým, že je potrebné znížiť náklady a zvýšiť produktivitu, ak majú byť autá Volkswagenu cenovo konkurencieschopné. 


Vedenie automobilky v súčasnosti rokuje so zástupcami odborov o programe znižovania nákladov v rámci značky VW. Je to prvý krok smerom k zvýšeniu efektivity v procese transformácie k výrobe elektromobilov. „Vzhľadom na veľký počet štruktúr, procesov a na vysoké náklady už značka VW nie je konkurencieschopná,“ povedal šéf rovnomennej značky Volkswagen Thomas Schäfer.


Nútené prepúšťanie však firma neplánuje. Člen predstavenstva Volkswagenu zodpovedný za ľudské zdroje Gunnar Kilian povedal, že rušenie pracovných pozícií sa uskutoční prostredníctvom dohôd o odchode ľudí do dôchodku.

Väčšinu plánovaných úspor v objeme 10 miliárd eur by však mala firma dosiahnuť prostredníctvom iných opatrení než znižovaním počtu zamestnancov, dodal Kilian. Podrobnosti chce spoločnosť zverejniť do konca roka.

volkswagen
Zdroj: Wikipedia/Alexander-93
Domov
Zdieľať
Diskusia