Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2023 o 16:07
Čas čítania 0:42

Na doplatenie poistného ti zostáva už len málo času. Sociálna poisťovňa spresnila, koho sa týka táto povinnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa samostatne zárobkovo činné osoby a zamestnávateľov už upozornila aj e-mailom.

Samostatne zárobkovo činné osoby a zamestnávatelia, ktorí počas pandémie požiadali o odklad poistného za apríl 2021, ho musia Sociálnej poisťovni uhradiť do 31. decembra 2023. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.


„Pri úhrade poistného za kalendárny mesiac apríl 2021 je potrebné uviesť špecifický symbol v štandardnom tvare 042021, úhradu vykonať na číslo účtu príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne,“ pripomína Sociálna poisťovňa s tým, že treba použiť správny variabilný symbol. Čísla účtov príslušných pobočiek možno nájsť na internetovej stránke Sociálnej poisťovne.

Dostali upozornenia na e-mail

Sociálna poisťovňa už samostatne zárobkovo činné osoby aj zamestnávateľov upozornila e-mailom na ich povinnosť zaplatiť do konca roka odložené platby poistného za apríl 2021.

„Upozornenia dostali tie subjekty, ktorým Sociálna poisťovňa zaslala aj emailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje mailový kontakt,“ priblížila Sociálna poisťovňa.

Čo hrozí, ak peniaze neuhradíš? 

Ak samostatne zárobkovo činné osoby alebo zamestnávatelia odložené poistné včas neuhradia, hrozí im penále za dni omeškania, ktoré môže Sociálna poisťovňa spolu s dlžnou sumou vymáhať. Prehľad termínov splatnosti odloženého poistného možno nájsť na internetovej stránke Sociálnej poisťovne.

Budova Sociálnej poisťovne.
Budova Sociálnej poisťovne. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia