Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
8. decembra 2023, 16:28
Čas čítania 0:26

Rezort investícií pomôže domácnostiam s energiami. Časť Slovákov si rozdelí príspevok až 11,5 milióna eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort uviedol, že domácnosti nemusia o nič žiadať, keďže za ne všetko vyrieši Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Najnovšia výzva z Integrovaného regionálneho programu pomôže zraniteľným domácnostiam s kompenzáciou zvýšených nákladov za energie. Ide o pomoc v celkovej výške 11,5 milióna eur. V piatok o tom informovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré program spravuje.

Rezort uviedol, že domácnosti nemusia o nič žiadať, keďže za ne všetko vyrieši Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, ktoré je prijímateľom dotácie. V praxi to znamená, že kompenzácie budú realizované formou úhrady časti fakturovaných nákladov priamo dodávateľom energií.

„Pracujeme na tom, aby sa slovenskí občania nemuseli obávať prichádzajúcej zimy a následných vysokých faktúr za energie. Touto finančnou pomocou im pomôžeme uniesť zvýšené životné náklady,“ uzavrel minister rezortu investícií Richard Raši (Hlas-SD).

Domov
Zdieľať
Diskusia