Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
12. decembra 2023 o 12:53
Čas čítania 0:28

Na Slovensko by mal v roku 2024 prísť ďalší vlakový dopravca. Toto sú detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku by išlo o tretiu súkromnú vlakovú firmu.

Na slovenský trh možno príde nový vlakový dopravca Arriva. Aktuálne o tom prebiehajú rokovania rezortu dopravy s Juhomoravským krajom. Podľa hovorkyne ministerstva dopravy Petry Poláčikovej budú rokovania prebiehať ešte niekoľko mesiacov, píšu Aktuality.sk.

„Obidve strany sa zhodli, že efektívnym riešením by bola taktová doprava na úseku Nové Mesto nad Váhom – Myjava, ktorá je navyše napojená priamo až po Trenčín na jednej strane, a taktová doprava na úseku Myjava – Veselí nad Moravou – Hodonín. Toto rozdelenie oproti súčasnosti umožní pravidelnú dopravu aj cez štátnu hranicu, o čo sa obidve strany snažia,“ priblížila Poláčiková.

Česká spoločnosť Arriva by mohla svoje vlaky začať prevádzkovať už v decembri 2024. Firma by chcela denne vypraviť sedem párov vlakov v základnom dvojhodinovom intervale. Viac informácií odmietli poskytnúť.

vlak
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia