Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. decembra 2023 o 9:43
Čas čítania 0:35

Učiteľ sa vyhrážal, že odreže študentke hlavu. Na americkej škole sa pohádali o aktuálnom vojenskom konflikte

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Učiteľ už čelí obvineniam z teroristického vyhrážania a krutosti voči deťom.

Stredoškolského učiteľa v americkom štáte Georgia zadržali po tom, čo sa objavili svedecké výpovede, podľa ktorých sa vyhrážal, že odreže hlavu študentke. S tou sa dostal do ostrého konfliktu pre jej námietky voči prítomnosti izraelskej vlajky v triede, informovala v sobotu agentúra AP.

Benjamin Reese, učiaci na škole v meste Warner Robins, čelí obvineniam z teroristického vyhrážania a krutosti voči deťom. Zadržali ho 8. decembra a z väzby ho prepustili na kauciu o dva dni neskôr.

Študentka 7. decembra povedala učiteľovi, že prítomnosť izraelskej vlajky v triede považuje za urážlivú a nevhodnú, pretože „Izraelčania zabíjajú Palestínčanov“. Podľa jej výpovede sa Reese rozčúlil, oznámil jej, že je židovského pôvodu, a obvinil ju z antisemitizmu.
Viacerí svedkovia vypovedali, že učiteľ použil vulgárne slová a kričal, že študentke odreže hlavu.

Reese sa od incidentu do školy nevrátil, keďže mu to zakazujú podmienky jeho kaucie. Takisto má súdny zákaz priblížiť sa k dotyčnej študentke.

Benjamin Reese.
Benjamin Reese. Zdroj: Sheriff Cullen Talton
Domov
Zdieľať
Diskusia