Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
20. decembra 2023, 18:59
Čas čítania 0:42

Slovák Kristián si z USA na internát vo Zvolene dal poslať balík drog, hrozí mu dlhoročné väzenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Je obvinený z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi.

Študentovi zvolenskej univerzity prišla z Ameriky zásielka s omamnými látkami, za ktoré mohol predajom získať viac ako 10-tisíc eur. Informovala o tom Drahomíra Adamčíková z finančnej správy (FS) s tým, že kriminalisti muža v škole zadržali.

Drogy si dal poslať na internát

Ako uviedla, prijímateľom zásielky bol Kristián K., ktorý si ju dal poslať na adresu vysokoškolského internátu vo Zvolene. V balíku bolo 74 zásobníkov s obsahom extraktu oleja s vysokým obsahom tetrahydrokanabinolu (THC) a päť gramov kokaínu. Na podnet kriminálneho úradu preverili zamestnanci kuriérskej spoločnosti balík pomocou technických prostriedkov. „Zistili, že obsah 4,4 kilogramu zásielky sa nezhoduje s oblečením, ktoré v nej malo byť,“ objasnila Adamčíková.


Dodala, že obsah pripomínal zásobníky do elektronických cigariet a vzniklo podozrenie, že môžu obsahovať omamné látky. „Po prevzatí látok ich mal študent zrejme ďalej distribuovať koncovým užívateľom z vysokoškolského prostredia Technickej univerzity vo Zvolene,“ poznamenala.


Vyšetrovateľ Policajného zboru SR obvinil študenta z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške tri až desať rokov.

drogy, zvolen
Zdroj: Finančná správa
drogy, zvolen
Zdroj: Finančná správa
Domov
Zdieľať
Diskusia