Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. decembra 2023, 8:37
Čas čítania 0:31

Tisícky domácností skončili pre sneženie bez elektriny. V piatok sa na Slovensku opäť rozsneží

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dnes treba očakávať ochladenie.

Husté sneženie na Slovensku spôsobilo v noci mnohé problémy. Ťažký, mokrý sneh zapríčinil, že popadali stromy aj elektrické vedenie. Mnohé obce mali problémy s elektrickou energiou, píše iMeteo.sk. V noci bez elektriny skončili tisícky domácností.

Podľa portálu počas včerajšieho dňa v Kremnici napadlo 30 cm snehu. Západne od mesta intenzívne pršalo. Najviac zrážok padlo na hornej Nitre, kde sa mnohé rieky a potoky vyliali zo svojich brehov. Aktuálne hladina rieky vo väčšine miest stagnuje alebo klesá.

V piatok bude na Slovensku snežiť

Studený front, ktorý postupuje cez naše územie, priniesol chladnejší vzduch. Jeho prúdenie zapríčiní, že sa na mnohých miestach Slovenska výrazne ochladí. Na severe Slovenska meteorológovia očakávajú aj celodenné mrazy.

Ochladenie prinesie sneženie najmä v Žilinskom a Banskobystrickom kraj. Na cestách sa môže tvoriť poľadovica, mnohé horské priechody museli pre nákladné autá uzatvoriť.

sneh
Zdroj: TASR/Jana Vodnáková
Domov
Zdieľať
Diskusia