Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. decembra 2023 o 18:41
Čas čítania 0:30

Ľudia sa zbavujú nechcených darčekov hneď po Vianociach. Inzeráty pribúdajú, najčastejšie predávajú knihy a filmy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inzerátov po vianočných sviatkoch rapídne pribúda.

Po Vianociach sa ľudia niekedy chcú rýchlo zbaviť svojich darčekov a počet inzerátov na ich dodatočný predaj cez internet sa prudko zvýši. Rakúska platforma Willhaben zaznamenáva v prvých týždňoch po Silvestri približne o 30 až 40 % viac nových inzerátov ako po zvyšok roka. Vtedy sa skutočne rozbieha ďalší predaj darčekov, vysvetlila hovorkyňa spoločnosti Gerlinde Giesingerová.

„Zvýšenú aktivitu určite spôsobuje aj to, že naši používatelia chcú nevhodné darčeky postúpiť niekomu, kto z nich bude mať väčšiu radosť,“ uviedla Giesingerová.

Približne polovica postúpených vianočných darčekov je v nepoužitom stave a súčasťou balenia zvykne byť aj faktúra. Často sa ďalej predávajú knihy, filmy, hračky a oblečenie, obľúbené sú aj herné konzoly, smartfóny a kávovary, priblížila Giesingerová. Väčšina obdarovaných je podľa nej presvedčená, že je úplne v poriadku venované vianočné darčeky postúpiť niekomu inému.

Anketa:
Predávaš nechcené vianočné darčeky aj ty?
Áno.
Nie, je to neslušné.
Áno.
17 %
43 Hlasov
Nie, je to neslušné.
83 %
203 Hlasov
Vianoce
Zdroj: Shutterstock
Domov
Zdieľať
Diskusia