Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
30. decembra 2023, 18:22
Čas čítania 0:37

Senior sa vyhrážal, že vystrieľa poštu. Česká polícia vyšetruje desiatky prípadov spojených so streľbou v Prahe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Česká polícia aktuálne rieši približne 90 prípadov, ktoré súvisia s tragédiou v Prahe.

Podľa informácií českej polície sa v Jindřichovom Hradci senior vyhrážal, že vystrieľa poštu. Policajti muža vypátrali, zadržali a prípad momentálne vyšetrujú.

Polícia eviduje aj muža z Písku, ktorý sa vyhrážal ďalším útokom na univerzitu. Na sociálnej sieti X uviedli, že muža v minulosti vyšetrovali za nedovolené ozbrojovanie. Po incidente ho zadržali. Podobných incidentov, ktoré polícia rieši v súvislosti so streľbou v Prahe, je v súčasnosti zhruba 90.

„Stále platí, že v prístupe k prípadom, keď niektorí jedinci tento bezprecedentný násilný akt schvaľujú, či dokonca sa vyhrážajú jeho napodobením, budeme aktívni a nekompromisní. Takéto konanie je nielen krajne nevkusné, ale väčšinou aj za hranou trestného práva,“ uvádza policajný prezident Martin Vondrášek. Najviac prípadov evidujú na sociálnych sieťach.

strelba v prahe
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia