Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
6. januára 2024, 12:14
Čas čítania 0:38

FOTO: Zachránil ich vrtuľník! 5 turistiek z Nízkych Tatier môže ďakovať záchranárom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Krakovej holi v Nízkych Tatrách boli s nevyhovujúcim vybavením.

Pätica slovenských turistiek uviazla v piatok 5. januára na Krakovej holi v Nízkych Tatrách. Ženy po výstupe začali pociťovať únavu a nedisponovali vhodným vybavením na pohyb v hlbokom snehu, rovnako ani svetelnými zdrojmi. Pomáhali im horskí i leteckí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

„Akciu realizovali záchranári tesne pred západom slnka, čo značne komplikovalo jej celý priebeh. Záchranárom HZS a Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) sa postupne podarilo evakuovať z terénu všetky uviaznuté turistky,“ uviedla HZS. Po evakuácii poslednej dvojice turistiek sa však vrtuľník pre tmu už nedokázal vrátiť po horských záchranárov na mieste, tí tak zostúpili z Krakovej hole pozemne. Skupinu žien po vysadení vrtuľníkom na Lúčkach transportovali do domu HZS, odkiaľ už pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.

„Dôrazne apelujeme na turistov, aby nepreceňovali svoje schopnosti počas turistiky a dôsledne plánovali túry s prihliadnutím na kondičné možnosti najslabšieho člena skupiny, mysliac na fakt, že výstup je voliteľný, avšak zostup je povinný,“ zdôraznili horskí záchranári.

Nízke tatry, Horská záchranná službaNízke tatry, Horská záchranná službaNízke tatry, Horská záchranná služba
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia