Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
8. januára 2024, 6:43
Čas čítania 0:34

Zlá hygiena zamestnancov či potuchnutá chuť. Kontrolóri preverili predajne s potravinami v predvianočnom období, dali aj pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori zo Štátnej, veterinárnej a potravinovej správy SR odhalili problémy v oblasti hygieny a označovania produktov.

Kontrolóri odhalili nedostatky v predaji tovaru z predvianočného obdobia v 26 prevádzkach, informuje v najnovšej správe Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

„V rámci cielenej kontroly inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ uskutočnili 1 607 kontrol v rôznych predajniach. Z celkového počtu bolo prekontrolovaných 729 právnych subjektov a 1 543 prevádzok,“ uvádza na svojom webe. Kontroly teda odhalili nedostatky v mizivom percente zo všetkých kontrolovaných prevádzok. 

Problémy v oblasti hygieny a označovania produktov 

Celkovo zistili odborníci 68 nedostatkov. 20 z nich identifikovali v oblasti označovania produktov, 14 v hygiene technologických zariadení a pracovných nástrojov, 9 v hygiene budov a prevádzok a 8 v osobnej hygiene zamestnancov. Až deviatim prevádzkam uložili kontrolóri na mieste pokuty v hodnote 340 eur.

Kontrolóri do laboratórií odobrali 507 vzoriek. K 5. januáru odborníci preštudovali 460 z nich a z tohto počtu označili 13 vzoriek za nevyhovujúce. 

Zoznam nevyhovujúcich vzoriek: 

Zoznam nevyhovujúcich vzoriek.
Zoznam nevyhovujúcich vzoriek. Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia