Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. januára 2024, 15:44
Čas čítania 0:56

AKTUÁLNE: Danko fúkal až 15 hodín po nehode, potvrdila to polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajtom sa podarilo s Dankom skontaktovať až na druhý deň.

Podpredseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko sa po štvrtkovej dopravnej nehode podrobil dychovej skúške v piatok 12. januára popoludní. Mala negatívny výsledok. V rovnakom čase bol vypočutý. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Šéf SNS vo víkendovej relácii RTVS O 5 minút 12 povedal, že absolvoval dychovú skúšku, ktorej výsledkom bola „nula“. Andrej Danko v nedeľnej RTVS diskusii uviedol, že nehavaroval opitý. Podľa jeho slov odišiel len preto, aby si ošetril zranenia.  

Dychovú skúšku podstúpil až po 15 hodinách 

K nehode došlo vo štvrtok krátko pred 23.30 h v bratislavskej Dúbravke na križovatke ulíc Saratovská – Repašského. Polícia pripomenula, že po príchode hliadky sa vodič ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali.


„S podozrivým z predmetnej dopravnej nehody sa podarilo policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí vec objasňovali, skontaktovať až v piatok v čase o 14.30, keď bol vypočutý a podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ dodala polícia.
Vo veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.


„Podľa stanoviska dozor vykonávajúcej prokuratúry je uvedená trestná vec v štádiu prípravného konania, ktoré má neverejný charakter, a zverejňovanie akýchkoľvek informácií by vzhľadom na charakter veci a prebiehajúce štádium konania mohlo zmariť, prípadne sťažiť samotné dokazovanie,“ dodala polícia.


Danko potvrdil, že pri nehode narazil do stĺpa. Za incident sa ospravedlnil. Deklaroval, že v prípade potreby škodu zaplatí. Predsedníctvo SNS v pondelok Dankovi vyjadrilo podporu.

Anketa:
Mal by podľa teba podpredseda parlamentu Andrej Danko odstúpiť zo svojej funkcie? 
Áno. 
Nie.
Áno. 
87 %
614 Hlasov
Nie.
13 %
94 Hlasov

Domov
Zdieľať
Diskusia