Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. januára 2024, 16:30
Čas čítania 0:26

NATO sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom. Do vojenského cvičenia sa zapojí takmer 100-tisíc vojakov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NATO budúci týždeň spustí rozsiahle vojenské cvičenie.

Severoatlantická aliancia vo štvrtok oznámila, že budúci týždeň spustí najrozsiahlejšie manévre za uplynulé desaťročia. Do vojenského cvičenia sa zapojí 90-tisíc vojakov. Potrvá niekoľko mesiacov a NATO ním chce preveriť schopnosť spojencov zapojiť sa do konfliktu s takým schopným protivníkom, akým je Rusko.

Cvičenie Steadfast Defender potrvá do konca mája a zúčastnia sa na ňom vojaci zo všetkých 31 členských krajín NATO a zo Švédska, ktoré čaká na ratifikáciu členstva v Aliancii, uviedol vrchný veliteľ spojeneckých síl v Európe Christopher Cavoli.

Dosiaľ najväčšie vojenské cvičenie NATO od čias studenej vojny sa uskutočnilo v roku 2018. Cvičenie Trident Juncture sa odohrávalo predovšetkým na území Nórska a zapojilo sa doň asi 51-tisíc vojakov.

nato
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia