Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. januára 2024 o 8:27
Čas čítania 0:31

Tuhé mrazy a sneh sa u nás dlho nezdržali. Dočkajú sa Slováci ešte poriadnej zimy?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie bude do konca februára nestabilné.

Slováci sa poriadnej zimy už túto sezónu pravdepodobne nedočkajú. Najbližšie týždne bude počasie na našom území nestabilné. Až do príchodu jari sa budú striedať teplé a studené teploty, čo znamená, že súvislú zimu si tento rok neužijeme, informuje o tom iMeteo.sk.

Počasie v Európe bude na konci januára pod vplyvom vysokého tlaku vzduchu, najmä nad južnou Európou. Tlakové níže, ktoré spôsobia ochladenie, budú na naše územie postupovať cez Severné a Baltské more. Do konca januára môžu Slováci očakávať kolísavé počasie a zrážky. Priemerná teplota bude o 3 až 6 °C vyššia.

Vysoké februárové teploty

Podľa numerického modelu ECMWF bude teplota v prvej polovici februára nad hranicou priemeru. Denné teploty budú nad bodom mrazu. Zrážky by mali byť podľa modelu podpriemerné. V druhej polovici mesiaca môže Slovákov prekvapiť sneženie, ktoré bude najintenzívnejšie na horách. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia