Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
26. januára 2024, 6:47
Čas čítania 0:42

V bratislavskom „downtowne“ chcú postaviť dva mrakodrapy. Na Slovensku môže vyrásť jedna z najvyšších budov v Európe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aké má developer plány?

Pri Moste Apollo v Bratislave v blízkosti Pribinovej a Košickej ulice zvažuje developer J&T Real Estate postaviť dve výškové budovy, z toho jednu s výškou 260 metrov. Druhá je navrhnutá vo variantnom riešení, a to vo výške 180 metrov, respektíve 137 metrov. Vyplýva to z overovacej štúdie, ktorú koncom minulého roka predložil hlavnému mestu.

„Prvý variant 260 a 180 metrov sa javí ako ideálne riešenie na dosiahnutie gradácie výškových budov a kompozičnej harmónie v downtowne,“ konštatuje Radoslav Grečmal z ateliéru GFI, ktorý spracoval overovaciu štúdiu Urbanistická štúdia zóny Panorama City.

Podotýka, že overovacia štúdia rieši hmotu zástavby a urbanistické vzťahy, nehovorí však o konkrétnej architektúre. Tá má byť predmetom ďalších diskusií a projektovania. 

Dvojica výškových budov by umožnila medzi nimi a existujúcimi budovami Tower 115 a Landererova 12 vytvoriť verejný park s rozlohou 7 300 štvorcových metrov. Vzniknúť by mala podľa developera jedna z najväčších zelených oáz v Starom Meste s vodnými prvkami, oddychovými zónami, dažďovými záhradami či viacerými prvkami na zadržiavanie vody v území. Návrh počíta s prepojením nového parku s tým jestvujúcim. Štúdia navrhuje 70-percentný podiel bývania.

bratislava
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia