Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
2. februára 2024, 7:48
Čas čítania 0:31

Žilinka písal list Pellegrinimu, žiadal ho o sprísnenie niektorých trestov v chystanej novele. Vláda zaujala prekvapivé stanovisko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Generálny prokurátor poslal Petrovi Pellegrinimu list.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka neúspešne žiadal predsedu parlamentu Petra Pellegriniho, aby pozmenil novelu Trestného zákona. Žilinka žiadal, aby za prijatie úplatku nad 650-tisíc eur hrozil trest 7 až 15 rokov väzenia.

Koalícia však jeho požiadavku odignorovala a naďalej chce presadiť trest vo výške 4 až 6 rokov, pričom by bolo možné páchateľovi udeliť podmienku, píše Denník N.

Generálny prokurátor napísal Pellegrinimu list, v ktorom kritizoval vládny návrh, pretože nové tresty možných páchateľov nemusia dostatočne odradiť od páchania trestnej činnosti. Žilinka požaduje sprísniť aj paragrafy týkajúce sa korupcie. Vládne strany však jeho návrhy nevzali do úvahy a Peter Pellegrini sa k tomu odmieta vyjadriť.

List nezverejnil

Generálny prokurátor list nezverejnil a neodpovedá na otázky. Podľa denníka Žilinka Pellegrinimu v liste poslal svoje požiadavky v podobe paragrafového znenia, aby ich koalícia mohla prekopírovať do svojho návrhu.

žilinka
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia