Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. februára 2024, 17:33
Čas čítania 0:47

VIDEO: Protesty proti vláde pokračujú. Pred parlament prišli tisícky ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozičné strany zvolali ďalší protest proti koalícii.

Opozičné strany Progresívne Slovensko, KDH a SaS zvolali na stredu 7. februára protest pred budovou parlamentu. Protest sa začal o 17.00 h, pretože práve v tom čase mali poslanci hlasovať o zmene Trestného zákona. Hlasovanie sa však presunulo na štvrtok 8. februára. 

Už pred začiatkom protestu ľudia kričali zaužívané frázy. Z davu zaznelo „Fico do Ruska“, „Do basy“ aj „Podržtaška“, čím narážali na prezidentského kandidáta a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho.

Protest moderuje herec Ludwig Bagin. Vystúpili na ňom predseda KDH Marek Majerský aj poslankyňa za SaS Mária Kolíková. Tá na pódiu kritizovala, že vláda posiela do parlamentu namiesto ministra spravodlivosti Borisa Suska ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. 

Podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Lucia Plaváková na pódiu spomenula aj útok v Teplárni na Zámockej ulici. „Koalíciu nezaujímajú obete trestných činov, ani prejavy z nenávisti,“ povedala Plaváková a podotkla, že koalíciu zaujíma len beztrestnosť vlastných ľudí. 

Poslancov koalície vraj protest pred parlamentom nezaujíma

Poslanec za stranu SaS Branislav Gröhling davu protestujúcich priniesol odkaz od poslancov vládnej koalície. „Im je vraj úplne jedno, za čo tu stojíte! Oni za to zahlasujú, lebo im to prikázal Robert Fico!“ povedal poslanec. Na odkaz protestujúci reagovali pokrikom „Poďte von!“. Na záver Gröhling vládnej koalícii sľúbil, že prídu opäť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia