Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Samuel Valent
15. februára 2024, 16:20
Čas čítania 0:29

Poľský turista v Nízkych Tatrách prežil pád z 300 metrov. Horskí záchranári opísali, čo sa stalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muža transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Poľský turista prežil v Nízkych Tatrách zhruba 300-metrový nekontrolovaný pád do Lukového kotla. Utrpel poranenie dolnej končatiny, početné odreniny a bol mierne dezorientovaný. Na sociálnej sieti o tom informovali horskí záchranári. K udalosti došlo v stredu.

Horskú záchrannú službu (HZS) kontaktovali turisti, ktorí videli, ako do Lukového kotla spadol človek. Muž ostal na mieste dopadu a napriek tomu, že zaznamenali jeho pohyb, nebol ďalej schopný z miesta pokračovať. Išlo o 29-ročného Poliaka.

„Muž sa po vystúpení z lanovky išiel fotiť s kamarátmi na horný okraj žľabu za zábrany, odkiaľ prepadol približne 300 výškových metrov nadol,“ priblížili horskí záchranári. Poľského turistu zateplili a končatinu mu zafixovali dlahou. O súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov. Tí ho po zafixovaní do vákuového matraca transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Horská záchranná službaHorská záchranná službaHorská záchranná služba
Zobraziť galériu
(3)
 
Domov
Zdieľať
Diskusia