Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
16. februára 2024 o 15:34
Čas čítania 1:01

Státisícové fiktívne ihrisko v Raslaviciach už vraj naozaj stavajú. Obyvatelia považujú starostu za klamára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bizarný prípad budú v nasledujúcich týždňoch riešiť kompetentné inštitúcie.

Od minulého týždňa sa na sociálnych sieťach šíri správa o fiktívnom ihrisku v obci Raslavice, na ktoré starosta získal dotáciu vo výške 260-tisíc eur. Obec v Bardejovskom okrese totiž na Facebooku zverejnila fotografie údajného nového ihriska.

Keď sa náš reportér nedávno vybral na miesto, po ihrisku nebolo ani stopy. Podľa najnovších informácií Korzára už však s montážou ihriska konečne začali.

14. februára 2024 o 14:30 Čas čítania 3:21 Boli sme na fiktívnom ihrisku v Raslaviciach za státisíce eur. Čakalo nás tam prekvapenie, obyvatelia sú z kauzy sklamaní Boli sme na fiktívnom ihrisku v Raslaviciach za státisíce eur. Čakalo nás tam prekvapenie, obyvatelia sú z kauzy sklamaní

Starosta obce Adrián Rychvalský 10. februára pre Korzár uviedol, že fotky ihriska nie sú falošné. Práce podľa jeho tvrdenia vykonali, no pre zlé počasie museli nový trávnik odstrániť. Redaktor Refresheru však po príchode na miesto zistil, že na ihrisku dokonca chýba aj petangové ihrisko, chodník či miesto na parkovanie pre imobilných, ktoré starosta prisľúbil. 

Kompletná stavba multifunkčného ihriska mala byť odovzdaná do konca kalendárneho roka 2023. Vo štvrtok 15. februára už podľa Korzára natiahli rolku bežeckej dráhy. Materiál bol však údajne úplne nový a nezdalo sa, že by ho už pracovníci raz použili.

Ihrisko
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Niektorí obyvatelia chcú, aby starosta odstúpil

Obyvatelia obce, ktorí žijú v blízkosti ihriska, sú aj naďalej nespokojní a tvrdia, že s výstavbou ihriska začali len kvôli medializácii. „Už to robia, darmo, boja sa kontroly. Nechceme takého starostu, ktorý klame a kydá na nás Rómov,“ povedal pre Korzár jeden z obyvateľov.

„Podľa mňa by sa mal starosta k tomu postaviť, vyvodiť zodpovednosť za vzniknutú situáciu a po tejto kauze odstúpiť,“ prezradila ďalšia obyvateľka pre Refresher. Kontaktovali sme aj starostu obce, no ten nám svoju reakciu na situáciu neposkytol. Či sú fotografie uverejnené na obecnej i župnej stránke podvod, budú v nasledujúcich týždňoch preverovať kompetentné inštitúcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia