Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
20. februára 2024, 7:31
Čas čítania 0:28

Chceli si vychutnať huspeninu, namiesto toho čelili smrti. Manželský pár v Poľsku predával otrávené produkty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Úrady upozorňujú ľudí na to, aby kupovali mäso len od certifikovaných predajcov s povolením na predaj.

Poľský manželský pár predával na trhoch v meste Nowa Dęba domácu huspeninu, ktorá smrteľne otrávila 54-ročného muža. Ďalší dvaja zákazníci skončili po konzumácii huspeniny hospitalizovaní v nemocnici. Jeden z nich sa nachádza v kritickom stave. 

Poľské médium Onet informuje, že polícia zatkla podozrivý manželský pár a v ich dome zaistila približne 20 kilogramov domácich mäsových výrobkov. Tie musia odborníci preskúmať v laboratóriu. Manželia polícii priznali, že chovali ošípané a kvôli finančnému prilepšeniu predávali domáce výrobky. 

Úrady varujú ľudí

Vládne bezpečnostné centrum vydalo výstrahu v niektorých častiach regiónu. Úrady prostredníctvom médií varujú ľudí pred konzumáciou výrobkov z trhu v Novej Dębe. Zároveň upozorňujú, aby obyvatelia kupovali mäso len od certifikovaných predajcov, ktorí majú na predaj svojich produktov povolenie od veterinárov a hygienikov. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia