Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. februára 2024 o 15:02
Čas čítania 0:45

Na východe Slovenska má vyrásť nový závod. Fungovať bude na štyri zmeny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do prevádzky by ho mali uviesť budúci rok.

V priemyselnom parku v Kechneci v okrese Košice-okolie by mala vyrásť nová logistická hala. Počítajú s vytvorením 150 až 160 pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA) spoločnosť Invest-Ground. Užívateľom haly má byť firma Dúha.

Začnú už tento rok

S výstavbou plánujú začať v treťom kvartáli tohto roka. S uvedením do prevádzky počítajú o rok nato. „Logistická hala bude slúžiť na skladovanie tovarov vo forme materiálov a výrobkov. Vzhľadom na výrobu v lokalite sa uvažuje so skladovaním tovarov pre automobilový a elektrotechnický priemysel,“ uvádza navrhovateľ v zámere.

Na území s plochou okolo 21 500 štvorcových metrov má pribudnúť skladová hala s včlenenou administratívno-sociálnou budovou, nádrž požiarnej vody so strojovňou, samostatná vrátnica na vjazde a výjazde z areálu, areálové komunikácie, parkovacie plochy a chodníky. Vnútorné rozmery samotnej haly so svetlou výškou 12 metrov majú byť 96,6-krát 145 metrov.

„Samotná prevádzka navrhovanej činnosti bude prebiehať v štyroch zmenách v skladovej aj v administratívnej časti. Uvažuje sa s vytvorením nových pracovných pozícií s počtom 150 až 160 stálych zamestnancov. Predpokladá sa aj vytvorenie pracovných príležitostí pre miestne firmy i obyvateľov priľahlých obcí,“ dodáva navrhovateľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia