Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
23. februára 2024, 13:23
Čas čítania 0:32

Vo Veľkej Mači postavia pamätník na počesť zavraždeného Jána a Martiny. Trnavský kraj informoval o podrobnostiach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Brána z domu zavraždeného novinára je v múzeu v Galante, na mieste postavia pamätník.

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) považuje za dôležité si neustále pripomínať pamiatku zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej i hodnoty slobody slova a pokračuje v prípravách vytvorenia pietneho miesta vo Veľkej Mači v okrese Galanta.

V tomto roku počíta s výdavkami na úrovni 200-tisíc eur z celkového pol milióna, ktorý je v krajskom rozpočte vyčlenený. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

„V spolupráci s pozostalými sme sa rozhodli vybudovať pamätník slobody slova na mieste tragédie. V roku 2021 sme vyhlásili výtvarno-architektonickú súťaž, z ktorej odborná porota vybrala víťazný návrh s názvom Záhrada. Na žiadosť rodiny boli minulý rok zrealizované búracie práce objektov na pozemku, kde pietne miesto vznikne,“ uviedol Viskupič.

Odstránená bola aj brána, ktorá je uložená v depozitári Vlastivedného múzea v Galante pre prípad, že by sa v budúcnosti našlo jej využitie.

kuciak
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia