Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
27. februára 2024, 9:12
Čas čítania 0:53

Poľský minister poslal tvrdý odkaz šéfovi americkej snemovne. Putin oznámil svoje najnovšie plány na Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ak Ukrajina padne, bude za to zodpovedný šéf americkej snemovne, tvrdí minister zahraničia Radoslaw Sikorski.

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v pondelok apeloval na predsedu americkej Snemovne reprezentantov Mikea Johnsona, aby umožnil hlasovanie o schválení potrebnej pomoci pre Ukrajinu. Zároveň ho varoval, že v prípade víťazstva Ruska ponesie zodpovednosť.

„Opäť apelujem osobne na predsedu americkej Snemovne reprezentantov Mikea Johnsona. Nechajte demokracii voľný priebeh. Nechajte o pomoci hlasovať,“ vyhlásil Sikorski počas návštevy Washingtonu.

26. februára 2024, 19:51 Čas čítania 0:58 VIDEO: Poľský minister naložil ruskému veľvyslancovi. Ten dokonca klamal, že Poľsko počas 2. svetovej vojny napadlo Sovietsky zväz VIDEO: Poľský minister naložil ruskému veľvyslancovi. Ten dokonca klamal, že Poľsko počas 2. svetovej vojny napadlo Sovietsky zväz

„Chcem, aby vedel, že celý svet sleduje jeho kroky. A ak tieto dodatočné financie neprejdú a Ukrajina na bojisku utrpí straty, bude za to zodpovedný,“ vyhlásil Sikorski na pôde Atlantickej rady pred stretnutím s americkým ministrom zahraničných vecí Anthonym Blinkenom.

Johnson vedie v americkej Snemovni reprezentantov tesnú republikánsku väčšinu a odmietol hlasovanie o dodatočnom financovaní, pri ktorom americký prezident Joe Biden žiada o schválenie balíka pomoci pre Ukrajinu vo výške 61 miliárd dolárov.

Rusko posilní sily „špeciálnych operácií“

Ruský prezident Vladimir Putin v noci na utorok prisľúbil zvýšenie mobility a útočného potenciálu špeciálnych jednotiek svojej krajiny. Označil to za kľúčovú prioritu, ktorá má posilniť ruskú armádu.

„Budeme pokračovať v posilňovaní síl špeciálnych operácií, vo zvyšovaní ich mobility, útočného potenciálu a vyzbrojovaní zbraňami a vybavením novej generácie,“ vyhlásil Putin v gratulačnom videu zverejnenom pred Dňom síl špeciálnych operácií, ktorý si Rusko pripomína 27. februára.

Ruské sily špeciálnych operácií sú jednotky strategickej úrovne v neustálej bojovej pohotovosti. Sú prispôsobené na plnenie špecifických úloh a sú súčasťou ruských ozbrojených síl.

poľsko, rusko, putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia