Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
26. februára 2024, 19:51
Čas čítania 0:58

VIDEO: Poľský minister naložil ruskému veľvyslancovi. Ten dokonca klamal, že Poľsko počas 2. svetovej vojny napadlo Sovietsky zväz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poľský šéf rezortu obrany v niekoľkominútovom prejave kritizoval ruského veľvyslanca.

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski sa na pôde OSN pustil do veľvyslanca Ruskej federácie Vasilija Nebenzja. Na zasadnutí bezpečnostnej rady pri príležitosti druhého výročia ruského vtrhnutia na Ukrajinu skritizoval jeho príhovor a ruskú medzinárodnú politiku. Na prejav poľského šéfa zahraničného rezortu upozornil projekt Hoaxy a podvody.

Sikorski reagoval na vystúpenie Nebenzja, v ktorom označil Kyjev za agenta Západu. Poľský minister mu povedal, že Ukrajina bojuje za to, aby nebola od kohokoľvek závislá. Ruský veľvyslanec okrem toho označil režim na Ukrajine za kriminálny a nacistický, pričom faktom je, že na Ukrajine prebehli slobodné demokratické voľby. 

Ruský veľvyslanec tvrdí, že Poľsko počas druhej svetovej vojny napadlo ZSSR

„Nazval ich nacistami, no prezident je Žid, minister obrany je moslim a neväznia žiadnych politických väzňov. Povedal, že Ukrajina sa utápala v korupcii, no Alexej Navaľnyj zdokumentoval, aká ‚úprimná a plná integrity‘ je jeho krajina,“ oponoval ruskému veľvyslancovi.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Siroski spomenul aj to, že Rusko sa pomaly každý týždeň vyhráža atómovým vyhladením a Západ musí brať tieto vyhrážky vážne. Preto hneď po vypuknutí vojny začal prezbrojovať.

Ruský veľvyslanec na pôde OSN ďalej dokázateľne klamal tvrdením, že Poľsko počas druhej svetovej vojny napadlo Sovietsky zväz. Siroski mu klamstvo rýchlo vyvrátil a pripomenul mu, že to bol naopak Sovietsky zväz, kto napadol Poľsko v spolupráci s nacistickým Nemeckom.

Spomenul aj všetky vojny, ktoré Rusko prehralo, čím naznačil, že môže prehrať aj tentoraz. Na záver mu odkázal, že Ukrajinu neporazia. „Nepodrobili si nás vtedy a nepodrobia si Ukrajinu a nás ani teraz,“ dodal.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hoaxy a podvody (@hoaxyapodvody)

Domov
Zdieľať
Diskusia