Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
27. februára 2024, 12:57
Čas čítania 0:27

Súd rozhodol o 5 fanúšikoch futbalového klubu ŠK Slovan. Vyvesovali znaky a heslá nacistickej SS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dostali peňažný trest.

Špeciálny trestný súd odsúdil až päť futbalových fanúšikov klubu ŠK Slovan Bratislava. Vinní sú z verejného prejavenia sympatie k nacistickej ideológii a k nacistickým jednotkám SS, informuje o tom portál Šport.sk.

Fanúšikovia si na zápase 2. predkola Ligy majstrov 2022/23 s Ferencvárosom Budapešť vyvesili vlajku so znakmi a s heslami jednotiek SS. „Mojou cťou je vernosť“ bolo mottom nemeckých jednotiek SS. V strede zástavy bol aj mierne pozmenený symbol „Totenkopf“ a slovné spojenie „VYMETENCI z Pressburgu“ obsahovalo odlišné písmená SS. 

Všetci piati fanúšikovia sa priznali. „Dobrovoľne priznali a uznali vinu za spáchaný skutok, ktorý sa v návrhu dohody o vine a treste kvalifikuje ako určitý trestný čin,“ uvádza rozsudok. Každý z nich musí zaplatiť pokutu 300 eur. 

Ferencváros
Fanúšikovia Ferencvárosu počas odvetného zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava – Ferencváros Budapešť. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia