Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. marca 2024, 8:40
Čas čítania 0:48

Vláda chystá nový projekt pre mladých Slovákov. Zamestnávatelia dostanú príspevok, aby ich zamestnali hneď po škole

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo chystá program na podporu zamestnávania mladých ľudí.

Ministerstvo práce pripravuje veľký program na podporu zamestnávania mladých ľudí, avizuje šéf rezortu Erik Tomáš. Podľa neho chcú zatraktívniť pracovné prostredie na Slovensku tak, aby tu mladí ľudia zostávali či sa sem vracali.

„Chystáme príspevok pre zamestnávateľov, ktorí sa rozhodnú zamestnať mladého človeka okamžite po škole – či už po vysokej, alebo po strednej,“ povedal Tomáš s tým, že projekt by chceli spustiť už o dva mesiace. Plánujú aj realizáciu programu zameranú na návrat takzvaných šikovných mozgov na Slovensko.

Dopyt bude po mladých technikoch a informatikoch 

Ministerka hospodárstva Denisa Saková uviedla, že s prechodom na elektromobilitu a s tým súvisiacu automatizáciu a elektronizáciu výrobného procesu bude väčší nárok automobiliek na vysokoškolsky či stredoškolsky vzdelaných ľudí technického zamerania.

„Určite bude väčší dopyt po technikoch, ľuďoch s IT vzdelaním, po strojároch. Tam vidíme aj príležitosť pre mladých ľudí, ktorí budú opúšťať naše vysoké školstvo, aby mali pracovné príležitosti priamo na Slovensku,“ povedala s tým, že s rezortom školstva hovoria aj o navýšení počtu poslucháčov študujúcich na technických univerzitách.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Za posledných 20 rokov sa znížil a potrebujeme znova začať produkovať technicky vyškolených mladých ľudí, ktorí by hneď po vysokej škole, aj s pomocou vlády, ktorá pomáha automobilkám, dostávali nové pracovné príležitosti priamo na Slovensku,“ uviedla.

úrad práce
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia