Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
6. marca 2024, 12:37
Čas čítania 0:30

Ministerstvo zvažuje pri maturitách veľké zmeny. Prezradilo svoje plány

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo bude o zmenách diskutovať s odborníkmi.

Rezort školstva plánuje zmeny v maturitnej skúške. Uvažuje aj o zavedení dvojúrovňovej maturity z niektorých predmetov. Informovali z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

„V programovom vyhlásení vlády sú ako strednodobé priority plánované aj zmeny v maturitnej skúške, ktoré by kopírovali moderné trendy vo vzdelávaní a ciele kurikulárnej reformy,“ avizovali. V rámci týchto cieľov podľa vlastných slov premýšľajú aj zavedení dvojúrovňovej maturity z niektorých predmetov.

Ako poznamenali, námety na zmeny prejdú konzultáciou a odbornou prípravou v rámci ministerstva. Budú aj súčasťou odbornej diskusie so všetkými zainteresovanými subjektmi.

Zámerom je zvýšenie medzinárodnej porovnateľnosti maturitných skúšok. Je to podľa MŠVVaM jeden z predpokladov zvyšovania kvality absolventov stredných škôl pre uplatnenie na trhu práce. Rovnako aj pre úspešné pokračovanie a ukončenie vysokoškolského štúdia či udržanie talentov na Slovensku.

maturita
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia