Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
8. marca 2024 o 18:38
Čas čítania 0:37

Šialené krádeže na východe Slovenska. Ich cieľom sa stala posteľná bielizeň aj netradičný úlovok z múzea

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oboch mužov už obvinili z trestných činov.

V Prešovskom kraji došlo v krátkom čase k dvom veľmi netradičným krádežiam. Jeden muž si z bardejovského múzea odniesol medenú rúru a ďalší dokonca z jedného domu ukradol posteľnú plachtu, informuje portál Prešovák.sk

V prvom prípade 50-ročný muž vstúpil do Šarišského múzea, ktoré sa nachádza na Radničnom námestí v Bardejove. Dostal sa do neuzamknutého podchodu a zo steny vytrhol štvormetrovú zvodovú odtokovú rúru, s ktorou následne aj ušiel. „Múzeu vznikla škoda takmer 750 eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová. Muža už obvinili z trestného činu krádeže.

K ďalšej bizarnej krádeži došlo v obci Široké neďaleko Prešova. Muž sa do domu dostal cez okno, ktoré vypáčil. Potom prehľadal interiér, z ktorého si odniesol kávovar, šperky, ale aj posteľnú plachtu. Ligdayová uviedla, že majitelia zatiaľ spôsobenú škodu nevyčíslili.

„Okresný vyšetrovateľ v Prešove v prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin porušovania domovej slobody, pre trestný čin krádeže a pre trestný čin poškodzovania cudzej veci,“ dodala.

polícia
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Banskobystrický kraj
 
Domov
Zdieľať
Diskusia