Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Barienčík
12. marca 2024, 19:59
Čas čítania 0:31

Šéf RTVS: Šimkovičovej zákon má jediný cieľ – zmocniť sa nezávislého verejnoprávneho média a podriadiť ho vládnej moci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj sa pri otvorení nového kreatívneho centra Arténa vyjadril aj k aktuálnej situácii v RTVS.

V utorok sa v priestoroch RTVS uskutočnilo otvorenie nového kreatívneho priestoru s modernou technológiou, centra ArténaOtvorenie nových priestorov podporilo aj ministerstvo kultúry.

Priestor má byť výrazným prínosom pre rozvoj tvorivého potenciálu v oblasti audiovizuálneho umenia a generálny riaditeľ Ľuboš Machaj je presvedčený, že nielen na Slovensku. Koniec svojho príhovoru venoval aj aktuálnym udalostiam, ktoré sa dejú okolo RTVS.

„Som  presvedčený, že zmeny, ktoré zákonodarca navrhuje, sú jasne účelové a najmä sú zásahom v rozpore s princípmi európskej ochrany verejnoprávnych médií, ako ich deklarujú medzinárodne právne normy,“ hovorí Ľuboš Machaj.

Zákon má podľa neho jediný cieľ. zmocniť sa nezávislého verejnoprávneho média a podriadiť ho vládnej moci.

Ministerka kultúry povedala, že sa z miesta otvárania kreatívneho centra nebude vyjadrovať k tomuto zákonu, ale pozvala ľudí na tlačovú besedu ministerstva kultúry vo štvrtok.

Domov
Zdieľať
Diskusia