Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
14. marca 2024, 10:33
Čas čítania 0:29

V obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov sa môže výrazne zmeniť nočný život. Vláda prišla s kontroverzným návrhom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Návrh vlády kritizuje opozícia a aj podnikatelia.

Španielska vláda chystá toto leto zásadné zmeny, ktoré ovplyvnia turizmus aj nočný život. Ľavicová ministerka práce Yolanda Díazová prišla s nápadom skrátenia otváracích časov reštaurácií a barov.

Podľa Díazovej môže práca po 22.00 h predstavovať riziko pre duševné zdravie. Ministerke sa nepáči zvyk nechávať reštaurácie otvorené do neskorých nočných hodín a tvrdí, že je to nerozumné „šialenstvo“.

Denník El País poukazuje práve na to, že Španieli v porovnaní s inými občanmi krajín Európskej únie štatisticky pracujú najčastejšie neskoro večer alebo v nočných hodinách.

Rozhodnutie Díazovej nevyvolalo kritické reakcie len v radoch opozície, ale aj podnikateľov. Opozícia tvrdí, že Španielsko má najlepší nočný život na svete s ulicami plnými života a slobody. Aj vďaka nočnému životu má mnoho ľudí zamestnanie a príjem, argumentujú.

ilustračná fotka.
ilustračná fotka. Zdroj: Zrzky wine & tapas bar
Domov
Zdieľať
Diskusia