Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
16. marca 2024, 16:06
Čas čítania 0:28

Pozri si, koľko zarábajú slovenskí lekári. Rozdiely v ich platoch sú aj vyše 4 000 eur

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Najmenej zarobili kožní lekári a internisti.

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil analýzu, podľa ktorej neštátni ambulantní lekári na Slovensku zarobili v roku 2022 v priemere za mesiac 4 836 eur. Najlepšie podmienky mali pediatri, gynekológovia a všeobecní lekári pre dospelých. Najmenej zarobili kožní a internisti.

„V období rokov 2018 až 2022 si neštátni ambulantní lekári príjmovo polepšili v priemere o 83 %. Nárast ich hrubého príjmu bol v tomto období výrazne vyšší ako rast priemernej mzdy v hospodárstve v SR a bol tiež vyšší ako rast miezd nemocničných lekárov,“ uviedlo INEKO.

Podľa analytikov k značnému nárastu príjmov analyzovaných ambulancií prispel v sledovanom období okrem vyšších platieb od zdravotných poisťovní (+47 %) aj kontinuálny rast vlastných tržieb ambulancií (+59 %), ktorých súčasťou sú aj priame platby od pacientov.

“Hrubá mzda“ ambulantných súkromných lekárov
“Hrubá mzda“ ambulantných súkromných lekárov Zdroj: INEKO
Späť
Zdieľať
Diskusia