Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
17. marca 2024, 18:28
Čas čítania 0:54

Na Bazoši sa vo veľkom predávajú predražené lístky na MS v hokeji. Za zápasy Slovákov si ľudia pýtajú aj 1 300 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Keďže sa lístky na zápasy oficiálne vypredali, ľudia na bazároch ich začínajú predávať s poriadnymi prirážkami.

Slovenské zápasy, ktoré sa tento rok odohrajú na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v susednom Česku, sú oficiálne všetky vypredané. Slováci si ich môžu kúpiť sprostredkovane napríklad cez online bazáre, avšak predajcovia lístkov poriadne nadhodnocujú pôvodné sumy lístkov.

Niektoré lístky sa predávajú s finančnou prirážkou v stovkách eur. Našli sme inzerát, v ktorom predávali lístky na zápas Slovensko – Švédsko za 250 eur, avšak oficiálna suma lístka bola minimálne 111 eur a maximálne 173 eur. Podobných ponúk je na online bazároch veľa, nájdu sa tam aj také, ktoré ponúkajú viacero zápasov v rámci víkendu. Ide o tzv. denné balíčky na niekoľko zápasov dohromady, ktoré jeden z predajcov ponúka aj za 1 300 eur.

Ponuka lítskov na zápasy cez online bazár.
Ponuka lítskov na zápasy cez online bazár. Zdroj: Bazoš

Na bazároch treba byť opatrný

Online predaj so sebou však prináša riziká oklamania a straty peňazí. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) kupujúcim radí, aby si pred kúpou lístka najprv predávajúceho overili cez hodnotenia, upozorňuje portál Interez.sk. SOI upozorňuje, že ak budú ľudia oklamaní, majú svoje práva, ktorých sa môžu domáhať.

5. mája 2024, 14:30 Čas čítania 4:59 Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR) Hokejový reprezentant Gajdoš pred MS v Česku: Kvôli hráčom z NHL makáme viac, sex pred zápasom je každého osobná vec (ROZHOVOR)

„Pokiaľ má predaná vec vady a nemožno použiť vec podľa povahy a účelu kúpnej zmluvy alebo podľa toho, čo si predávajúci a kupujúci medzi sebou dojednali, alebo má právne vady (napríklad predávajúci predal vec, na užívanie ktorej má nárok iná osoba), kupujúci musí uplatniť reklamáciu a dožadovať sa u kupujúceho nápravy,“ uviedla Slovenská obchodná inšpekcia. Človek sa môže obrátiť aj na súd, pokiaľ nedôjde po reklamácii k náprave. 

Domov
Zdieľať
Diskusia