Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. marca 2024, 9:58
Čas čítania 0:34

Na Slovensku chcú zvýšiť rýchlosť nad 130 km/h na niektorých úsekoch diaľnice. Šutaj Eštok prezradil detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko by sa mohlo inšpirovať Českou republikou.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok informuje, že by chcel na slovenských diaľniciach zvýšiť maximálnu povolenú rýchlosť. Inšpiroval sa pri tom aj Českou republikou, ktorá v roku 2024 zdvihla rýchlosť na niektorých úsekoch zo 130 na 150 km/h, informuje portál Topspeed

Prvou českou diaľnicou, na ktorej do konca roka zmenia rýchlosť na 150 km/h, bude juhočeská časť diaľnice D3. Toto rozhodnutie však kritizuje dopravná polícia aj experti.

„Viem si predstaviť, že by sme na diaľnici na niektorých úsekoch zvýšili povolenú rýchlosť, aby sme nastavovali plynulosť cestnej premávky,“ povedal Matúš Šutaj Eštok. Portál upozorňuje, že rýchlosť nemôžu zvýšiť paušálne, ale iba na niekoľkých úsekoch. 

Šutaj Eštok okrem zvyšovania rýchlosti na diaľnici povedal aj to, že sa mu páči nápad predného brzdového svetla. Tvrdí, že Slovensko môže týmto projektom inšpirovať ostatné krajiny. „V rámci bezpečnosti na cestách sa mi veľmi páči projekt predného brzdového svetla,“ povedal minister.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia