Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
20. marca 2024, 18:10
Čas čítania 0:32

V jedálni slovenskej základnej školy podávali kontaminované jahody. Úrady vydali varovanie pre deti a rodičov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské úrady požiadali Poľsko o čo najrýchlejšie zaslanie zoznamov, ktoré by ukazovali, kam všade boli kontaminované jahody v rámci Slovenska distribuované.

Jahody obsahujúce vírus spôsobujúci hepatitídu A údajne dodal distribútor do školskej jedálne základnej školy v Krásne nad Kysucou. Ide o o polkilové balenie šarže 0000/13-3120/2095, ktoré bolo v predaji v období 11. až 12. marca tohto roku, upozorňujú TV Noviny

Kontaminované jahody majú pôvod v Maroku, predávali ich v Poľsku a distribútori ich dodali na Slovensko do zariadenia školského stravovania v danej základnej škole v Žilinskom kraji. Po zistení informácie komunikoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva s vedením školy, rodičmi detí aj s lekármi. 

Rodičia majú svoje deti pozorovať

Rodičov úrady požiadali, aby priebežne sledovali zdravotný stav svojich detí, no zatiaľ  medzi žiakmi výskyt ochorenia nepotvrdili. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Čadci upozornil aj zvyšné školy v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto, aby skontrolovali, či sa v ich jedálňach nenachádzajú rovnaké kontaminované jahody s danou šaržou.

Domov
Zdieľať
Diskusia